fbpx

Prvi korak u shvatanju ko sam bio je shvatanje ko nisam i šta ne želim

Niti lako pitanje, niti lak odgovor kojim sam odlučila da započnem svoj prvi blog.
Međutim, dok sedim u bašti kafića u mom omiljenom gradu i pijem omiljenu kafu, dok me obasjava Sunce u ovom hladnom februaru pomislim da možda ipak i znam odgovor na to pitanje. Ako sam znala da odgovorim sebi šta je to što hoću da živim, čime želim da se bavim, kome i čemu da pružim svrhu, onda mora da ja ipak znam ko sam.

Smatram da je privilegija znati sebe toliko dobro da imamo mogućnost da odgovorimo sebi na ovo pitanje, a onda i drugima.

Prvi korak u shvatanju ko sam bio je shvatanje ko nisam i šta ne želim. Sećam se ne tako davnih dana kada sam maštala o danima koje neću provoditi niti 24-časovno u kući spremajući ispite, niti u nekoj kancelariji od 9 do 5 gde neću videti ni S od Sunca radeći posao koji ne volim i onda odlazeći kući pokušavajući da dam svom životu neki smisao.

Korak za korakom, situacija za situacijom , nizala su se dešavanja koja su me učila tome ko sam i pokazala mi ko želim da budem. Nedugo posle toga, nakon dosta hrabrosti i odluka koje nisu nailazile na veliki stepen odobravanja, evo mene ovde na ovoj kafi pisajući vam blog u kom želim da vam se predstavim. Blog u kom želim da vam objasnim ko je vaša izabrana joga instruktorka i ko je vaš izabran kouč. Ovaj blog služi svakom od vas da me upozna, kako bi posle nakon što se odlučite da budemo zajedno na putu rasta, mogla i ja da upoznam vas.

 

sertifikovani-joga-instruktor-u-joga-pozi

 

Ljubav prema koučingu, pomaganje ljudima da žive najbolju verziju sebe, da rade na sebi, prevazilaze svoje blokade i strahove i razvijaju talente i veštine, nastala je tokom mojih studentskih dana. Diplomirani sam inženjer organizacionih nauka sa usmerenjem na oblast ljudskih resursa. Zanimanje za koučing nastalo je tokom četvrte godine i raznih predmeta posvećenih radu sa zaposlenima, kao i radom na diplomskom radu čija je tema glasila: “Koučing i mentorstvo kao metode razvoja zaposlenih”. Kurs koji sam završila doneo mi je ekspertska znanja iz oblasti team coaching-a ali i individualnog coaching-a. A sve sesije su u skladu sa ICF coaching standardima. Rad sa klijentima i pomaganje ljudima da rastu u emotivnom i mentalnom smislu za mene su i izazov i motivacija. Kao Life coach pored tehnika koje primenjujem u radu sa ljudima, joga mi pruža još jednu sjajnu bazu na koju se oslanjam i kojom ljudima pomažem da se pre svega uzemlje, umire um i zatim pristupe u potpunosti coaching sesiji i pronađu odgovore u sebi.

Sebe smatram istraživačem i zaljubljenikom u život, smatram da je moj istinski poziv pomoći ljudima da ponovo zavole život jer kao i većina ljudi i ja ga ponekad nisam volela. Bilo je lakše ne voleti život nego se potruditi i umesto sedenja u krevetu uz Netflix i brzu hranu zakazati razgovor sa nekim ko mi može pomoći. Verujem da svako od vas ima u sebi i volje i želje za životom i duboko u sebi je svestan na koji način može promeniti svoj život. A nekada je ruka na koju se možemo osloniti, razgovor na koji možemo računati, poverenje koje možemo dobiti nešto što nam može dati vetar u leđa da svoj život promenimo jer za to nikada nije kasno. Moja želja je upravo to, da sa vama idem ruku pod ruku pomažući vam da se pomerite sa trenutne tačke gledišta i da preduzmete svrsishodnu akciju. Zajedno prolazeći kroz sve faze životne transformacije.

Oblasti coachinga i joge za mene su dve neraskidive celine koje su mi pružile priliku da radim ono što volim i da se tokom celog života razvijam i rastem.

Prvi susret sa jogom formalno – 2015. godine. A neformalno? Neformalno me je ceo život vodio ka jogi. Od šeste godine života i prvog časa gimnastike, od 11. godine i prvog časa baleta pa do joga kursa u Barseloni – YTT 200hr (Yoga Alliance ), Španiji gde sam zvanično postala sertifikovani joga instruktor (RYT 200hr). Internacionalno iskustvo u Barseloni, upoznavanje joga instruktora sa svih krajeva sveta i bliska saradnja i joga putovanje sa svakim od njih je nešto što je obeležilo moj život i mom joga putovanju dalo dodatnu magiju.

Joga je moja filozofija života, kojom je ispunjen svaki moj trenutak i životna odluka, daleko više od samog vežbanja joga asana. Mišljenja sam da je na taj način treba posmatrati i to je još nešto od čeka polazim držeći časove joge.

Ono što bih volela jeste da ovaj blog bude samo prva tačka naše komunikacije i da nas usmeri ka zajedničkom rastu i napretku koje će nam dati odgovor na pitanje ko smo iako ga možda sada nemamo.

Dobro mi došli!